Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata ( 06/07.01.2018.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 12  prijava ( na području Mostara 7, na području  Jablanice 1, na području Neuma 1, na području Čitluka 1 i na području Čapljine 2).

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su četiri prekršaja i to na području Mostara 3 i na području Prozora 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 18 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 10, na području Stoca 2, na području Prozora 1, na području Neuma 1, na području Čapljine 3 i na području Konjica 1 u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, jedno lice lakše tjelesne povrede dok su dva lica zadobila povrede neutvrđenog stepena.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 05.01.2019 godine u 17,55 sati PU Mostar je obaviještena da je u trgovini „Konzum“ u Biletić polju izvršeno razbojništvo. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policje te je utvrđeno da su dva NN maskirana lica uz prijetnju vatrenim oružjem iz objekta ukrali neutvrđenu količinu novca ,više šteka cigareta i procesor od računara. Na licu mjesta izvršen je uviđaj a o svemu su upoznate policijske patrole na terenu.