Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata ( 04/05.02.2018.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 9  prijava ( na području Mostara 5, na području Konjica 2, na području Čapljine 1 i na području Čitluka 1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovan je jedan prekršaj i to na području Čapljine.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 5  saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 3, na području Čapljine 1 i na području Prozora 1 u kojima je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 04.02.2019.godine u 07,35 sati u PU Konjic obratio se dežurni radnik Opšte bolnice Konjic te obavijestio da je u istu dovezeno beživotno tijelo S.S.(1980) iz mjesta Podorašac , opština Konjic ,radnik u TR „Ram-prom“ u mjestu Podorašac gdje sumnja na nasilnu smrt. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije te je izvršen uviđaj. Preduzete su sve potrebne mjere i radnje te se ubrzo došlo do informacija o osumnjičenom za gore navedeno krivično djelo a radi se o licu G.E.(1976) . Lice se nalazi u bjekstvu i za njim intenzivno tragaju pripadnici policije PU Konjic , Jedinice za podršku MUP-a HNK koji preduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i lišenju slobode navedenog lica.
  • 04.02.2019.godine u 15,20 sati PU Čapljina je obaviještena da je u „Intesa Sanpaolo „ banku u Ul.A.Starčevića izvršeno razbojništvo. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije te je utvrđeno da su razbojništvo izvršila tri NN maskirana lica koji su uz prijetnju vatrenim oružjem ukrali novac i udaljili se sa lica mjesta vozilom marke „VW Golf III“. O svemu su upoznate policijske patrole na terenu te su u toku mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji izvršilaca ovog krivičnog djela.
  • U noći 04/05.02.2019.godine oko 01,00 sati pripadnici policije PS Neum su zaustavili kombi vozilo kojim je upravljao M.K.(1972) iz Sarajeva a u istom se nalazilo šest migranata koji nisu imali dokumentaciju. Isti su zadržani i ujutru predati Uredu za strance Mostar.
  • 04.02.2019. godine, u 13,10 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda na dijelu magistralnog puta M17, u mjestu Tasovčići, u kojoj su učestvovali P.G. (1942) iz Dretelja s vozilom marke Mercedes, I.K. (1984) iz Višića s vozilom marke BMW i T.T. (1992) iz Čapljine s vozilom marke Opel. Povrede neutvrđenog stepena zadobio je P.G. koji je vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Čapljina prevezen na CUM Mostar. Izvršen uviđaj, preduzete sve potrebne mjere.