Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata ( 07/08.08.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovane su 4 prijave ( na području Mostara 3 i  na području Čapljine 1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovan je jedan prekršaj i to na području Konjica 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 10 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 6, na području Konjica 2, na području Stoca 1 i na području  Prozora 1 u kojima su dva lica zadobila teške tjelesne povrede dok su tri lkica zadobila lakše tjelesne povrede .

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

  • 07.08.2019.godine oko 13,30 sati u mjestu Ovčari , opština Konjic , dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao Z.N.(1995) iz Sarajeva upravljajući motociklom marke „Suzuki“. Isti je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Na licu mjesta izvršen je uviđaj a o svemu je upoznat tužilac.
  • 07.08.2019.godine oko 10,50 sati u PU Mostar obratila se radnica TR Konzum u Ul.G.Vukovića u Mostaru i prijavila da je od strane NN muškog lica ukradena neutvrđena količina robe iz navedenog objekta. Oko 16,30 sati , radnica istog objekta,  se obratila u PU Mostar i prijavila da se u objektu nalazi lice koje je istog dana izvršilo krađu artikala. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije i lišili slobode lice B.P.(1977) koji je priznao navedeno krivično djelo. O svemu je upoznat tužilac i Odjel krim. policije.