Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata ( 04/05.09.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovane su 2 prijave ( na području Mostara 1  i  na području Čapljine 1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovana su 4 prekršaja i to na području Mostara 3 i na području Prozora 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 4 saobraćajne nezgode i to na području Mostara 1, na području Konjica 2 i na području  Stoca 1 u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je jedno lice zadobilo  povrede neutvrđenog stepena .

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

  • 04.09.2019.godine oko 15,30 sati PU Mostar je obaviještena da kod X osnovne škole u Ul.Splitska u Mostaru , NN lice sa crvenim motociklom prodaje djeci drogu. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su zaustavili navedeno lice a radilo se o licu koje je od ranije poznato kao uživalac opojne droge , D.P.(1978) iz Mostara. Isti je nakon zaustavljanja od strane pripadnika policije , progutao dvije prozirne vrećice  u kojima se nalazila bijela praškasta tvar. Nakon toga odveden je na Interni odjel bolnice Bijeli brijeg gdje je zadržan na promatranju. O svemu je upoznat nadležni tužilac i odjel krim. policije.
  • 04.09.2019.godine oko 13,30 sati PU Mostar je obaviještena od strane NN građanina da je , u neposrednoj blizini Carinskog mosta na pješčanoj plaži , primjetio kako NN lice ulazi u vodu i umiva se . U jednom momentu voda ga povlači i nosi prema Carinskom mostu. Odmah su na lice mjesta izašle patrole policije koje su operativnim radom na terenu došle do saznanja da se radi o migrantu iz Maroka sa kojim se na plaži u tom trenutku nalazio i njegov rođak. O svemu su odmah upoznate nadležne institucije  a pripadnici policije su nastavili sa aktivnostima na pretraživanju terena.