Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata (05/06.09.2019. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 6 prijava; na području Mostara 3, na području Čitluka 2 i na području Konjica 1.  

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 3 prekršaja, svi na području Mostara.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 8 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 5, na području Čitluka 1, na području Konjica 1 i na području Čapljine 1. Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, četiri osobe lake tjelesne ozlijede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 05.09.2019. godine, oko 19,00 sati, PS Konjic je obavještena da su u Opštoj bolnici Konjic pomoć zatražila lica zbog pada s freze. Utvrđeno je da je na nekategorisanom šumskom putu, u mjestu Sultići opština Konjic, došlo do slijetanja s puta i prevrtanja radne mašine (freze) marke Labin s poluprikolicom, a kojom je upravljao S.S. (1958) iz Sultića, opština Konjic. Kao suputnice u vozilu su se nalazile i njegova supruga S.S. (1966) koja je zadobila lakše tjelesne povrede i kćerka A.S. (1995), koja je zadobila teške tjelesne povrede. Ista je nakon ukazane pomoći u Opštoj bolnici Konjic prevezena na daljnje liječenje u KC Mostar. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj.