Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata ( 09/10.09.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 6 prijava ( na području Mostara 2, na području Konjica 1, na području Prozora 2  i  na području Neuma 1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovana su 2 prekršaja i to na području Mostara 1 i na području Prozora 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 5 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 2, na području Konjica 2 i na području Neuma 1 u kojima je jedno lice zadobilo  povrede neutvrđenog stepena .

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

  • 09.09.2019.godine oko 12,00 sati patrola policije je , prilikom obilaska perona autobusne stanice na trgu I.Krndelja , uočila i kontrolisala tri lica strana državljana. Isti su migranti i kod jednog od njih pripadnici policije su pronašli veću količinu kovanog novca stranih valuta kao i vozačku dozvolu na ime D.N.. Tom prilikom patrola policije je uočila otvorena vrata na autobusu „Amigo Company“  te su nakon operativnih mjera i radnji pronašli vozača istog a radi se o licu N.D.(1986). Isti je pregledom autobusa uočio da mu nedostaje vozačka dozvola i više sitnog kovanog novca te punjač od mobitela. Lice kod kojeg su pronađene navedene stvari je lišeno slobode a na osnovu lične izjave utvrđeno je da se radi o migrantu Y.E.(1989) iz Maroka.
  • 06.09.2019.godine oko 14,26 sati patrola policije je , prilikom vršenja redovnih poslova , u mjestu Vrapčići zaustavila teretno motorno vozilo „Volvo“ , reg. Oznaka Makedonije kojim je upravljao B.S.(1994) iz Negotina. Isti je izvršio prekršaj po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja jer je razgovarao na mobilni telefon tokom vožnje. Prilikom kontrole , vozač je u svoj pasoš stavio novčanicu sa namjerom da ga patrola policije pusti bez plaćanja prekršajnog naloga i time izvršio krivično djelo „Davanje dara i drugih koristi službenoj osobi“. O svemu je upoznat nadležni tužilac i Odjel krim. policije.