Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata ( 13/14.01.2020.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 5 prijava ( na području Mostara 2, na području Čapljine 1, na području Čitluka 1 i na području Prozora 1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovan je jedan prekršaj i to na području Jablanice 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je pet saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 2, na području Konjica 1, na području Stoca 1 i na području Čapljine 1 u kojima je jedno lice smrtno stradalo.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 13.01.2020.godine oko 09,45 sati PS Stolac je obaviještena da u Ul.S.S.Krančevića pored puta leži NN muško lice koji je stradao u saobraćajnoj nezgodi. Dolaskom na lice mjesta pripadnici policije su utvrdili da se radi o M.B.(1929) iz Berkovića kojeg je udarilo nepoznato teretno motorno vozilo. Povrijeđeni pješak je prebačen vozilom Hitne pomoći u Dom zdravlja Stolac gdje mu je pružena medicinska pomoć a nakon toga je prebačen na CUM Mostar gdje je od zadobivenih povreda preminuo. O svemu je upoznat tužilac dok su u toku sve potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji vozila i vozača koji je učestvovao u ovoj saobraćajnoj nezgodi.