Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

 

 

Proteklog vikenda (08-11.03.2019. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 14 prijava; na području Mostara 9, na području Čapljine 3, na području Konjica 1 i na području Prozor-Rame 1.

 

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 2 prekršaja; na području Mostara 1 i na području Čapljine 1.

 

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 16 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 10, na području Čapljine 3, na području Konjica 2 i na području Jablanice 1. Tri su lica zadobila teže tjelesne povrede, dva lica povrede neutvrđenog stepena, a osam lica lakše tjelesne povrede.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

  • 08.03.2019. godine, u 20,40 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda na putu M20, u mjestu Ivanjica opština Ravno, u kojoj su učestvovali D.M. (1969) iz Dubrovnika s vozilom marke Golf II i R.L. (1992) iz Mlina-Dubrovnik s vozilom marke Volvo. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobili su vozač D.M. i njegova suvozačica B.M. (1967) iz Dubrovnika, a lakše tjelesne povrede zadobili su suvozačica iz vozila Golf Ž.M. (2000) iz Dubrovnika,  vozač Volva R.L. i suvozač A.V. (2000) iz Vladislavaca-Osijek. Saobraćaj je na ovom putu bio u potpunosti obustavljen od 20,40 – 01,00 sati. Svi povrijeđeni prevezeni su u bolnicu u Dubrovniku. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj.
  • 09.03.2019. godine pripadnici Sektora krim. policije-Odjeljenja za posebne namjene, JOP-a i PS Mostar Jug izvršili su pretres stana u ul. kralja Tomislava u Mostaru i kuće u Maloševićima-Mostar korisnika D.Dž. (1976) iz Mostara. Tom prilikom pronađeno je i uz izdavanje potvrde privremeno izuzeto oko 1 kg materije koja asocira na amfetamin, oko ½ kg biljne materije koja asocira na marihuanu, 2 mobitela sa SIM karticama, novac u raznim apoenima, jedna policijska rotacija, 4 precizne vage, veća količina ručnog alata za koji postoje osnovi sumnje da potječe iz KD "Krađa", vozilo marke Golf V koje potječe iz KD "Razbojstvo", više komada municije za automatsku pušku. D.Dž. je lišen slobode i zadržan u prostorijama PS Mostar Centar. Upoznat nadležni tužilac, preduzete sve potrebne mjere.
  • 10.03.2019. godine, u 11,30 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u ul. Ilićka u Mostaru u kojoj je B.B. (1976) upravljajući biciklom udario u parkirano vozilo. Isti je zadobio teže tjelesne povrede. Izvršen uviđaj, preduzete potrebne mjere.