Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

 

Proteklog vikenda (06-09.09.2019. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registriovano je 19 prijava; na području Mostara 11, na području Konjica 3, na području Prozor-Rame 2, na području Čapljine 2 i na području Neuma 1.  

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 4 prekršaja; na području Mostara 3 i na području Konjica 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 20 saobraćajnih nesreća; na području Mostara 10, na području Konjica 6, na području Čapljine 3 i na području Jablanice 1. Jedno je lice zadobilo teške tjelesne povrede, jedno lice lake tjelesne povrede.  

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 07.09.2019. godine u PU Mostar je prijavljeno da je tokom noći otuđeno vozilo marke VW Passat, plave boje. Vozilo je bilo parkirano u ul. Franjevačka. Upoznata krim. policija, preduzete sve potrebne mjere.
  • 07.09.2019. godine, oko 21,05 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u ul. Trbića polje, opština Konjic, u kojoj je V.H. (1946) iz Konjica izgubio kontrolu nad vozilom marke Ford Fiesta, te istim prošao kroz benzinsku pumpu TKM. Na pumpi je oštetio saobraćajni znak i reklamni pano, nakon čega je udario u betonski zid. Vozač je zadobio teške tjelesne povrede, te je zadržan u Opštoj bolnici Konjic. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj.