Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 04.10-07.10.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 15 prijava ( na području Mostara 11, na području Čapljine 1, na području Čitluka 1  i na području Konjica 2).

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je šest prekršaja i to na području Mostara 5 i na području Čitluka 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 14 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 8, na području Čapljine 2, na području Stoca 3 i na području Konjica 1  u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

  • 05.10.2019.godine oko 09,20 sati u PU Mostar obratio se I.M.(1964) i prijavio da mu je od strane NN lica u toku noći , pod njegovo vozilo marke „Audi A6“ , podmetnuta eksplozivna naprava dok se nalazilo parkirano u Ul.L.Mandića. Od detonacije na vozilu je nastala materijalna šteta. O svemu je upoznat tužilac a na licu mjesta izvršen je uviđaj.
  • 05.10.2019.godine pripadnici Sektora krim. policije MUP HNK su podnijeli izvještaj o izvršenom krivično djelu „Ubistvo“ iz čl.166 KZ F BiH protiv lica S.H.(1998) iz Mostara. Prijavljeno lice je uz svu potrebnu dokumentaciju i predmet predata nadležnom tužilaštvu od strane koga joj je određena mjera pritvora.
  • 06.10.2019.godine oko 20,40 sati na magistralnom putu M-6 u mjestu Trebižat , opština Čapljina , dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja sa puta vozila „Fiat Punto“ kojim je upravljao M.M.(1987) iz Čapljine. Isti je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede. Zbog neposjedovanja potrebne dokumentacije za vozilo , isto je prebačeno u krug PU Čapljina dok je kod lica alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu te je isti zatražio pružanje pomoći u Domu zdravlja Čapljina. Na licu mjesta izvršen je uviđaj.