Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend (u vremenskom razdoblju od 13.09-16.09.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, registrirano je 20 prijava (na području Mostara 15, na području Čapljine 2, na području Konjica 2  i  na području Neuma 1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrirana su četiri prekršaja i to na području Mostara 3 i na području Jablanice 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa  registrirano je 15 prometnih nesreća; na području Mostara 10, na području Prozor-Rame 1, na području Čitluka 1, na području Konjica 1  i na području Čapljine 2. Dvije su osobe zadobile lakše tjelesne  ozlijede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

  • 13.09.2019.godine, oko 08,30 sati, patrola policije je, radeći po akciji „Počela je školska godina“, u blizini Osnovne škole Ilići uočila vozilo „Peugeot“ te ga pokušala zaustaviti. Vozač se oglušio na naredbu patrole policije i krenuo je u bijeg lokalnom cestom prema Žovnici, gdje ga je patrola policije sustigla. Utvrđeno je da se radi o osobi D.L.(1994) iz Mostara koji je tom prilikom djelatnicima policije predao vrećicu sa bijelom praškastom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Isti je lišen slobode i zadržan radi krim. obrade. O svemu je upoznat tužitelj.
  • 13.09.2019.godine, oko 23,25 sati, patrola policije je u naselju Miljkovići,  prilikom obavljanja redovitih poslova, pored puta primjetila mušku nn osobu kako stoji. Prilikom legitimiranja utvrđeno je da se radi o M.O.(1978) iz Čitluka. Isti je tom prilikom predao patroli policije prozirnu vrećicu u kojoj se nalazila neutvrđena količina praškaste tvari koja izgledom asocira na opojnu drogu heroin. Osoba lišena slobode i zadržana radi krim. obrade, a o svemu je upoznat tužitelj.
  • 15.09.2019.godine,  oko 22,30 sati, patrola policije je u mjestu Čelebići, općina Konjic, zaustavila i kontrolirala vozilo marke „VW Golf II“ kojim je upravljao P.S.(1987). Prilikom kontrole isti je dragovoljno predao jedan smotuljak u pvc foliji sa praškastom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“. O svemu su upoznati Odjel krim. policije i tužitelj.