Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Proteklog vikenda (31.08-03.09.2018. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 17 prijava (na području Mostara 9, na području Jablanice 3, na području Prozor-Rame 2, na području Čapljine 2 i na području Stoca 1).

 

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je 7 prekršaja; na području Mostara 4, na području Konjica 2 i na području Prozor-Rame 1.

 

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 19 prometnih nesreća; na području Mostara 14, na području Konjica 1, na području Čapljine 1, na području Jablanice 1, na području Prozor-Rame 1 i na području Stoca 1. Dvije su osobe zadobile ozlijede neutvrđenog stupnja, tri osobe lake tjelesne ozlijede.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

  • 02/03.09.2018. godine, oko 01,40 sati, u PS Mostar Centar je prijavljeno da je u naselju Rodoč, u ul. Rodočkih branitelja, došlo do detonacije. Patrola policije je na licu mjesta uočila oštećenja na vozilu Mercedes, vl. D.G., te na vozilu Polo, vl. V.K. Uočena su i oštećenja na ulaznim vratima zgrade na istoj adresi, te oštećenja stakla na prozorima jednog stana. Lice mjesta je osigurano do vršenja očevida. S navedenim upoznat nadležni tužitelj, te poduzete sve potrebne mjere.

  • 02/03.09.2018. godine, oko 03,20 sati, u PS Mostar Centar je prijavljeno da je u tijeku provala u UO Urban-Brvnara, u ul. BNR. Patrola policije je, dolaskom na lice mjesta, uočila NN počinitelja kako iskače iz navedenog objekta kroz prozor. Istog su sustigli i utvrdili da se radi o I.Z., državljaninu Palestine. Navedeni je lišen slobode, a o svemu su upoznati inspektor Odjela za strance i krim. policija.

  • 0203.09.2018. godine, oko 03,25 sati, patrola policije PS Mostar Centar je pri redovitom obilasku, na tgru Ivana Krndelja, kontrolirala vozilo marke Golf i osobu Đ.T. (1985) koji je pripadnicima patrole dragovoljno predao zeljastu tvar koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te tablete nepoznatog sastava. Isti je lišen slobode, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.