Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

 

 

Proteklog vikenda (08-11.03.2019. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 14 prijava; na području Mostara 9, na području Čapljine 3, na području Konjica 1 i na području Prozor-Rame 1.

 

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su 2 prekršaja; na području Mostara 1 i na području Čapljine 1.

 

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 16 prometnih nesreća; na području Mostara 10, na području Čapljine 3, na području Konjica 2 i na području Jablanice 1. Tri su osobe zadobile teže tjelesne ozlijede, dvije osobe ozlijede neutvrđenog stupnja, a osam osoba lakše tjelesne ozlijede.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

  • 08.03.2019. godine, u 20,40 sati, dogodila se prometna nesreća na cesti M20, u mjestu Ivanjica općina Ravno, u kojoj su sudjelovali D.M. (1969) iz Dubrovnika s vozilom marke Golf II i R.L. (1992) iz Mlina-Dubrovnik s vozilom marke Volvo. U ovoj prometnoj nesreći teže tjelesne ozlijede zadobili su vozač D.M. i njegova suvozačica B.M. (1967) iz Dubrovnika, a lakše tjelesne ozlijede zadobili su suvozačica iz vozila Golf Ž.M. (2000) iz Dubrovnika,  vozač Volva R.L. i suvozač A.V. (2000) iz Vladislavaca-Osijek. Promet je na ovoj cesti bio u potpunosti obustavljen od 20,40 – 01,00 sati. Svi ozlijeđeni prevezeni su u bolnicu u Dubrovniku. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.
  • 09.03.2019. godine djelatnici Sektora krim. policije-Odjela za posebne namjene, JOP-a i PS Mostar Jug izvršili su pretres stana u ul. kralja Tomislava u Mostaru i kuće u Maloševićima-Mostar korisnika D.Dž. (1976) iz Mostara. Tom prilikom pronađeno je i uz izdavanje potvrde privremeno izuzeto oko 1 kg tvari koja asocira na amfetamin, oko ½ kg biljne tvari koja asocira na marihuanu, 2 mobitela sa SIM karticama, novac u raznim apoenima, jedna policijska rotacija, 4 precizne vage, veća količina ručnog alata za koji postoje osnovi sumnje da potječe iz KD "Krađa", vozilo marke Golf V koje potječe iz KD "Razbojstvo",  više komada streljiva za automatsku pušku. D.Dž. je lišen slobode i zadržan u prostorijama PS Mostar Centar. Upoznat nadležni tužitelj, poduzete sve potrebne mjere.
  • 10.03.2019. godine, u 11,30 sati, dogodila se prometna nesreća u ul. Ilićka u Mostaru u kojoj je B.B. (1976) upravljajući biciklom udario u parkirano vozilo. Isti je zadobio teže tjelesne ozlijede. Izvršen očevid, poduzete potrebne mjere.