Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (26/27.10.2015. godine) na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta registrirano je 6 prijava (na području Mostara 4, na području Prozor-Rame 1 i na području Čapljine 1).

 

Iz oblasti javnog reda i mira registriran je jedan prekršaj i to na području Čitluka.

 

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 8 prometnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, a jedna osoba lakše tjelesne ozlijede.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

  • 26.10.2015. godine, u 18,30 sati, u PS Prozor-Rama je prijavljeno da nn osoba otuđuje električni kabl u krugu bivšeg poduzeća “Putnik” u Prozoru. Izlaskom na lice mjesta pripadnici policije su zatekli Senada Dž. (1986) iz Prozora, koji je zadržan zbog poduzimanja daljnjih mjera. S navedenim je upoznat nadležni tužitelj.

  • 26.10.2015. godine, u 18,30 sati, PU Mostar je izvještena da je u mjenjačnicu novca “Exclusive Doo” u TC Mepas, ul. K. Stepinca, ušla nn osoba da promijeni veću količinu USA dolara za koje se smatra da su krivotvorene. Pripadnici policije su na licu mjesta zatekli D.M.(1986) iz Nikšića, državljanina Crne Gore, koji je pokušao staviti u optjecaj veću količinu USA dolara. Isti je lišen slobode, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.

  • 26.10.2015. godine, u 15,30 sati na lokalnoj cesti Mostar-Aluminij, kod restorana “Škica”, dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali Marin A. koji je upravljao vozilom VW Golf III i pješak Gordana K., koja je zadobila teške tjelesne ozlijede. Izvršen je očevid, a s navedenim je upoznat nadležni tužitelj.