Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata (04/05.02.2018.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, registrirano je 9  prijava (na području Mostara 5, na području Konjica 2, na području Čapljine 1 i na području Čitluka 1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registriran je jedan prekršaj i to na području Čapljine.

Iz oblasti sigurnosti prometa  registrirano je 5  prometnih nesreća; na području Mostara 3, na području Čapljine 1 i na području Prozor-Rame 1. Jedna je osoba zadobila ozlijede neutvrđenog stupnja.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 04.02.2019.godine, u 07,35 sati, u PU Konjic se obratio dežurni djelatnik Opće bolnice Konjic te obavijestio da je u istu dovezeno beživotno tijelo S.S.(1980) iz mjesta Podorašac, općina Konjic, djelatnik u TR „Ram-prom“ u mjestu Podorašac, gdje sumnja na nasilnu smrt. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije, te je izvršen očevid. Poduzete su sve potrebne mjere i radnje, te se ubrzo došlo do informacija o osumnjičenom za gore navedeno kazneno djelo, a radi se o osobi G.E.(1976). G.E. se nalazi u bjekstvu i za njim intenzivno tragaju djelatnici policije PU Konjic, Postrojbe za potporu MUP-a HNŽ/K koji poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i lišenju slobode navedene osobe.
  • 04.02.2019.godine, u 15,20 sati, PU Čapljina je obaviještena da je u Intesa Sanpaolo banku u ul. A.Starčevića izvršeno razbojstvo. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije, te je utvrđeno da su razbojstvo počinile tri NN maskirane osobe koji su uz prijetnju vatrenim oružjem otuđili novac i udaljili se sa lica mjesta vozilom marke VW Golf III. O svemu su upoznate policijske patrole na terenu, te su u tijeku mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja ovog kaznenog djela.
  • U noći 04/05.02.2019.godine, oko 01,00 sati, djelatnici policije PS Neum su zaustavili kombi vozilo kojim je upravljao M.K.(1972) iz Sarajeva, a u istom se nalazilo šest migranata koji nisu imali dokumentaciju. Isti su zadržani i ujutru predati Uredu za strance Mostar.
  • 04.02.2019. godine, u 13,10 sati, dogodila se prometna nesreća na dijelu magistralne ceste M17, u mjestu Tasovčići, u kojoj su sudjelovali P.G. (1942) iz Dretelja s vozilom marke Mercedes, I.K. (1984) iz Višića s vozilom marke BMW i T.T. (1992) iz Čapljine s vozilom marke Opel. Ozlijede neutvrđenog stupnja zadobio je P.G. koji je vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Čapljina prevezen na CUM Mostar. Izvršen očevid, poduzete sve potrebne mjere.