Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (01/02.07.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, registrirane su 3 prijave (na području Mostara 2 i na području Konjica 1).

Iz oblasti javnog reda i mira nije registriran niti jedan prekršaj.

Iz oblasti sigurnosti prometa  registrirano je 9 prometnih nesreća; na području Mostara 5, na području Stoca 1  i na području Konjica 3. Tri su osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede .

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

01.07.2019.godine, u 12,00 sati, PS Jablanica je obavijestila PU Konjic da su ronioci na Jablaničkom jezeru, u mjestu Glodnica, locirali tijelo stradalog utopljenika  K.A.(2000) iz Sarajeva. Tijelo je izvučeno na obalu gdje je obavljen očevid od strane dežurnog tužitelja gdje je potvrđen identitet stradale osobe.

01.07.2019.godine, oko 21,50 sati, PS Mostar Jug je obaviještena od strane ribara da je u koritu rijeke Neretve, u Bačevićima ispod restorana  AL kombinata, primjećen NN leš u vodi. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije, Hitne pomoći  i dežurni OKP PU Mostar. Tijelo je izvučeno na obalu i prebačeno u mrtvačnicu Bijeli brijeg. Slijede daljnje mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.