Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (09/10.09.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, registrirano je 6 prijava (na području Mostara 2, na području Konjica 1, na području Prozor-Rame 2  i  na području Neuma 1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrirana su 2 prekršaja i to na području Mostara 1 i na području Prozor-Rame 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa  registrirano je 5 prometnih nesreća; na području Mostara 2, na području Konjica 2 i na području Neuma 1. Jedna je osoba zadobila ozlijede neutvrđenog stupnja.

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

  • 09.09.2019.godine, oko 12,00 sati, patrola policije je, prilikom obilaska perona autobusne stanice na trgu I.Krndelja, uočila i kontrolirala tri osobe, strane državljane. Isti su migranti i kod jednog od njih djelatnici policije su pronašli veću količinu kovanog novca stranih valuta, kao i vozačku dozvolu na ime D.N.. Tom prilikom patrola policije je uočila otvorena vrata na autobusu „Amigo Company“,  te su nakon operativnih mjera i radnji pronašli vozača istog, a radi se o osobi N.D. (1986). Isti je pregledom autobusa uočio da mu nedostaje vozačka dozvola i više sitnog kovanog novca. te punjač od mobitela. Osoba kod koje su pronađene navedene stvari je lišena slobode, a temeljem osobnog iskaza utvrđeno je da se radi o migrantu Y.E.(1989) iz Maroka.
  • 06.09.2019.godine, oko 14,26 sati, patrola policije je  prilikom vršenja redovnih poslova, u mjestu Vrapčići, zaustavila teretno motorno vozilo Volvo, reg. oznaka Makedonije, kojim je upravljao B.S.(1994) iz Negotina. Isti je počinio prekršaj po Zakonu o sigurnosti prometa jer je razgovarao na mobilni telefon tijekom vožnje. Prilikom kontrole vozač je u svoju putovnicu stavio novčanicu, s namjerom da ga patrola policije pusti bez plaćanja prekršajnog naloga, te time počinio kazneno djelo „Davanje dara i drugih koristi službenoj osobi“. O svemu su upoznati nadležni tužitelj i Odjel krim. policije.