Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekli vikend (15-18.01.2016.god.)

Izvod iz sažetka dnevnih događanja za protekli vikend (15-18.01.2016.god.)

Proteklog vikenda (15-18.01.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirane su 33 prijave; na području Mostara 23, na području Stoca 3, na području Čapljine 3, na području Konjica 2 i na području Prozor-Rame 2.

 

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je 8 prekršaja; na području Mostara 6, na području Čitluka 1 i na području Konjica 1.

 

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 11 prometnih nezgoda; na području Mostara 8, na području Konjica 2 i na području Stoca 1. Jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

  • 15.01.2016.godine u PS Stolac je prijavio B.F. iz Aladinića da mu je tijekom noći ispred obiteljske kuće otuđeno vozilo Golf II. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.

  • 15.01.2016. godine djelatnici Sektora krim policije, Odjela za posebne namjene, u ul. Rudarska u Mostaru, lišili su slobode Antu L. (1984) iz Mostara, od kojega je oduzet jedan omot sa sadržajem biljne tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Upoznat nadležni tužitelj.

  • 15.01.2016. godine u PU Mostar je prijavila M.M. iz Mostara da je od strane nn počinitelja otuđeno vozilo marke Golf II koje je bilo parkirano u Splitskoj ulici u Mostaru. Upoznate patrole policije na terenu, poduzete potrebne mjere.

  • 15.01.2016. godine, u 01,55 sati, u PS Mostar Sjever prijavio je djelatnik zaštitarske agencije Securitas da se na objektu BP “Petrol” u Željuši aktivirao alarm, te da je njihov djelatnik na navedenoj lokaciji zatekao tri nn osobe koje su na njega pucale iz vatrenog oružja, nakon čega su se vozilom marke Golf II udaljili u smjeru sjevera. Djelatnik zaštitarske agencije nije ozlijeđen, a isti je uzvratio vatru iz službenog pištolja. Iz objekta je otuđena neutvrđena količina cigareta. Upoznata krim. policija, izvršen očevid, te poduzete sve potrebne mjere.

  • 16.01.2016. godine u PS Mostar Centar prijavila je A.A. provalu u kuću u ul. M. Balorde. Iz kuće je otuđen televizor marke Samsung. Izvršen očevid.

  • 16.01.2016. godine u PS Mostar Sjever prijavila je K.R. iz Sjenčina-Grabovica, da je od strane nn počinitelja u posljednjih šest dana izvršena premetačina stvari i krađa iz nezaključane kuće. Na lice mjesta izašla je patrola policije, te je utvrđeno da su otuđeni foto aparat marke Canon i motorna pila marke Stihl.

  • 17.01.2016. godine djelatnici Sektora krim. policije, Odjela za posebne namjene, su u ul. M. Budaka u Mostaru, na parking prostoru u blizini Silosa, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” lišili slobode Alena D. (1986) iz Mostara. Od istog je izuzeto 6 tableta koje asociraju na opojnu drogu Exstazy i 6 pvc paketića sa sadržajem nn tvari bijele boje koja asocira na opojnu drogu Speed. Na mjestu događanja zatečen je Mario L. (1984) iz Čapljine od kojega je izuzeto pakiranje od celofana sa sadržajem nn zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Upoznat nadležni tužitelj, poduzete potrebne mjere.

  • 17/18.01.2016. godine, u 04,00 sata, u PS Mostar Centar je prijavio djelatnik zaštitarske agencije Delta da je u ul. Dubrovačka izvršena provala u super market Konzum. Upoznata krim. policija, te osigurano lice mjesta.