Priopćenje za javnost

Priopćenje za javnost

 

Inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ nakon opservacije i provedenih krim-operativnih radnja, dana 08.03.2019. godine lišili su slobode osobu inicijala D.Dž. /1976/ Mostar, zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz čl. 238. Kazneni zakon Federacije BiH; “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl 239. KZ F BiH; “Prikrivanje” iz čl. 300. KZ F BiH; “Posebni slučajevi krivotvorenja isprave” iz čl 374. KZ F BiH; “Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” iz čl 371. KZ F BiH.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije (Odjel za posebne namjene) s Jedinicom za operativnu potporu i pripadnicima PS Mostar-Jug, su izvršili pretres stambenih objekata na dvije lokacije u Mostaru, koje koristi osumnjičeni.

Obavljenim pretresom pronađeno je jedan kilogram materije koji asocira na amfetamin, pola kilograma biljne materije koja asocira na marihuanu, upakirana opojna droga u paketiće za uličnu prodaju, pribor za pripremu i konzumiranje opojnih droga. Također pronađeni su  mobilni aparati sa SIM karticama, novac u valutama, KM, HRKN, EURO, te veća količina streljiva za AP policijska rotacija i skupocjeni alati (motorna pila, bušilice,  itd). Isto tako pronađeno je putničko motorno vozilo marke Golf V, koje je otuđeno u kantonu Sarajevo pri izvršenju kaznenog djela “Razbojstvo” iz čl. 289. KZ F BiH, a na vozilu su se nalazile registracijske oznake za kojima je raspisana tjeralica u RH.

Sektor kriminalističke policije MUP-A HNŽ zajedno sa Županijskim tužiteljstvom nad osumnjičenim provodi kriminalističku istragu, jer postoji osnovana sumnja da se osumnjičeni može dovesti u  vezu s još nekim KD, koja su počinjena u posljednjem periodu na području HNŽ.

                         ŠEF ODSJEKA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU