Priopćenje za javnost

Priopćenje za javnost

 

MUP HNŽ/K pokrenuo je stegovni postupak protiv policijskog službenika PS Jablanica inicijala S. R.  te još dvojice policijskih službenika PU Mostar, koji su osiguravali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprave u ulici M. Tita  br. 41 ispred mesnice “HUSIĆ”.

Policijski  službenik  PS Jablanica S. R.  na jednom lokalnom portalu  je komentirao napad na novinarku Melihu Smajkić gdje je omalovažavao i vrijeđao nju samu i novinarski poziv. Tim svojim postupkom je prekršio Zakon o policijskim službenicima HNŽ/K te se ogriješio o policijski kodeks.   

Policijski službenici PU Mostar inicijala LJ.K. i S.G.  koji su osiguravali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprava nisu pravovremeno reagirali te spriječili napad na novinarku Smajkić, odnosno naknadno su osobi koja je izazvala incident uručili Prekršajni nalog i novčano ga kaznili.

MUP HNŽ/K najoštrije osuđuje ovakve postupke i ponašanje policijskih službenika, koji svojim ponašanjem štete ugledu MUP-a, te će provesti sve mjere i radnje predviđene Zakonom prema njima.

Isto tako molimo sve građane naše županije da svako eventualno nekorektno i neprofesionalno ponašanje policijskih službenika prijave Odjelu za profesionalne standarde MUP HNŽ/K.

                               ODSJEK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU