Priopćenje za javnost

Priopćenje za javnost

PU Mostar je dostavila Izvješće o dopuni kaznene prijave Županijskom tužiteljstvu Mostar, protiv Jasmin Kreso rođen 16.06.1975. godine u Mostaru, gdje je i nastanjen (prije osuđivan), i Đenan Serdarević rođen 23.11.1976. godine u Mostaru gdje je i nastanjen (prije osuđivan), zbog osnovane sumnje da su počinili K.D. „Razbojstvo„ propisano u Čl.289. st.2. Kaznenog zakona F BiH.

Osumnjičeni su dana 29.9.2015. godine ok 21,25 sati u naselju Čekrk u Mostaru maskirani presreli oštećenu S.B. uposlenicu  sportske kladionice „Premijer“. Prvoosumnjičeni  je  uz prijetnju i uporabu vatrenog oružja (automatska puška) sustigao oštećenu koja je bježala, grubo je uhvatio za ruku i ispalio dva hica u zrak, te joj otuđio torbu u kojoj se nalazio dnevni pazar u iznosu od 900 KM.

Po  zaprimanju prijave o počinjenom K.D. angažirano je više ustrojbenih jedinica PU Mostar, a posebno Odjel kriminalističke policije kao i Sektor kriminalističke policije u sjedištu, te su poduzete mjere i radnje predviđene Zakonom o kaznenom  postupku FBiH. Operativnim radom prikupljena su saznanja o osumnjičenim osobama, isti su identificirani i lišeni slobode, pronađeno je vozilo koje su osumnjičeni  koristili u izvršenju K.D.

Po Naredbi Suda izvršen je pretres kuća koje su koristili osumnjičeni, u kući Jasmina Krese pronađen je veća količina streljiva cal. 7,62 mm i dva okvira od automatske puške.               

                                                       ODSJEK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU