Priopćenje za javnost

Priopćenje za javnost

 

PU Mostar će u narednom vremenskom razdoblju sukladno čl. 79 i čl. 32. „Zakona o oružju i streljivu u Hercegovačko neretvanskoj županiji-kantonu“, vršiti provjeru uvjeta smještaja i čuvanja oružja i streljiva.

Pravne i fizičke osobe koja posjeduju registrirano vatreno naoružanje dužne su u roku od godinu dana, od dana stupanja na  snagu ovog Zakona, osigurati uvjete smještaja i čuvanja naoružanja i streljiva sukladno čl. 32. ovog Zakona, koji propisuje čuvanje oružja i streljiva.

Član 32. Stav 1. glasi „Oružje i streljivo čuvaju se na način da nisu dostupni drugim osobama, posebno djeci, zaključano i odvojeno u metalnom ormaru, drvenom ormaru,  sefu  ili sličnom spremištu, koje se ne može otvoriti alatom obične uporabe.

Fizičke osobe koje ne poštuju ove propise, bit će kažnjeni novčanim iznosom od  1.200,00 do 2.500,00 KM, sukladno čl. 66. ovog Zakona.

Fizičke osobe koje ne dopuste policijskom službeniku da utvrdi postojanje uvjeta za siguran smještaj i čuvanje oružja, bit će kažnjeni novčanim iznosom od 800,00 do 2.200,00 KM, sukladno  „Pravilnik o načinu i uvjetima za siguran smještaj i čuvanje oružja i streljiva“.        

                        ŠEF ODSJEKA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU