Pronađeno mrtvo tijelo za koje se pretpostavlja da se radi o mladiću iz Gradačca

Pronađeno mrtvo tijelo za koje se pretpostavlja da se radi o mladiću iz Gradačca

 

Uprava policije MUP-a HNŽ-K obavještava javnost da je danas 9.9.2015. godine negdje oko 12:15 sati na lokalitetu 200 metara južno ispod Lučkog mosta, pronađeno mrtvo tijelo za koje se pretpostavlja da se radi o nestaloj osobi Davoru Barišići (1994.) iz Gradačca, koji je nestao 2.9.2015. godine oko 2:10 sati. Obdukcijom će se utvrditi uzrok smrti i identitet pronađenog mrtvog tijela, o čemu će javnost biti naknadno obaviještena.

U proteklom razdoblju Uprava policije je sukladno zakonu poduzimala sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju pronalaženja nestale osobe. Od prvog dana tj. od same prijave nestanka, nadležne organizacijske jedinice iz Uprave policije bile su uključene na poslovima i zadacima potrage za nestalom osobom iz Gradačca. Odmah po prijavi odnosno saznanju da je ova osoba nestala u vodama rijeke Neretve, mjesno nadležna PU Mostar izvršila je sve zakonom propisane radnje u takvim slučajevima, te u suradnji sa Federalnom upravom civilne zaštite i Gorskom službom spašavanja započela potragu u koritu rijeke Neretve, na užem i širem prostoru gdje je osoba nestala. Od tada pa sve do danas, tj do trenutka pronalaska nestale osobe, Uprava policije MUP-a HNŽ-K je u skladu sa svojim mogućnostima, poduzimala aktivnosti u pronalaženju nestale osobe, uključujući i suradnju sa drugim policijskim agencijama, od kojih ističemo Upravu policije MUP-a Tuzlanske županije – kantona, čiji su ronioci zajedno sa pripadnicima naše Postrojbe za potporu, bili angažirani na poslovima pregleda korita rijeke Neretve. Također, redovno su se obilazile lijeva i desna obala uz rijeku Neretvu od strane pripadnika naše Postrojbe za potporu. Zadnji put je to urađeno jučer, kada je izvršen pregled obala rijeke Neretve od mjesta nestanka pa sve do Avijatičarskog mosta, s tim, da je planirano sukladno procjenama vršenje pregleda rijeke Neretve i dalje pema Čapljini, kako vizualnih u čamcima tako i podvodnih uz pomoć ronilaca.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su se uključili odnosno angažirali svoje ljudske i materijalno-tehničke potencijale u pronalaženju nestale osobe, posebno našim kolegama iz Postrojbe za potporu MUP-a Tuzlanske županije – kantona, našoj Gorskoj službi spašavanja i njihovim roniocima,  Federalnoj upravi civilne zaštite, Vatrogasnoj postrojbi Grada Mostara, te svim ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli u naporima na pronalasku nestale osobe.

 

ODSJEK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

             Ljudevit Marić