Izvod iz biletena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biletena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (22/23.2.2021.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 8 prijava; na području Čapljine 3, na području Konjica 2, na području Čitluka 1, na području Prozor-Rame 1 i na području Mostara 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrovan je 1 prekršaj i to na području Mostara.       

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 6 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 3,  na području Konjica 2 i na području Čitluka 1. Tri su lica zadobila lake tjelesne povrede.    

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 22.2.2021.godine, oko 20,45 sati, pri redovnom obilasku grada patrola policije PS Mostar Centar je, u ul. Stjepana Radića, primjetila da iz vozila marke Renault Clio izlaze dva nn lica i daju se u bijeg. Policajci su iste sustigli, te utvrdili da se radi o D.T. (1983) koji je patroli dobrovoljno predao dva pakovanja tableta Heptanon i jedan smotuljak u kojemu se po izjavi istog nalazi opojna droga Heroin. Za drugo lice je utvrđeno da se radi o I.B. (1983). Isti je upravljao vozilom, a u vratima na vozačevoj strani također su uočene tablete Heptanon. Vozilo je prevezeno u krug PU Mostar, a o svemu je upoznata krim. policija, te preduzete sve potrebne mjere.