Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata (26/27.10.2015.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 6  prijava ( na području Mostara 4 , na području Prozora 1 i  na području Čapljine 1).

Iz oblasti javnog reda i mira registrovan je 1 prekršaj i to na području Čitluka.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima  je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede a jedno lice lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-          26.10.2015.godine u 18,30 sati PS Prozor je obavještena da NN lice vrši krađu električnog kabla u krugu bivše firme „Putnik“ u Prozoru. Izlaskom na lice mjesta , pripadnici policije su zatekli lice Senad DŽ.(1986) iz Prozora koji je zadržan radi preuzimanja daljnjih mjera.O svemu je upoznat tužilac.

-          26.10.2015.godine u 18,30 sati PU Mostar je obavještena da je u mjenjačnicu novca „Exclusive Doo“ u TC „Mepas“ u UL.K.Stepinca došlo NN lice da promijeni veću količinu  USA Dolara a za koje se smatra da su krivotvorene. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su utvrdili da se radi o licu D.M.(1986) iz Nikšića , državljanin Crne Gore koji je pokušao staviti u opticaj veću količinu USA Dolara. Lice je lišeno slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada a o svemu je upoznat tužilac .

-          26.10.2015.godine  u 15,30 sati na lokalnoj cesti Mostar-Aluminij , kod restorana „Škica“ , dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali Marin A. upravljajući vozilom „VW Golf III“ i pješak Gordana K. koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj na licu mjesta a o svemu je upoznat tužilac

 

Odsjek za odnose s javnošću