Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata ( 27/28.04.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovane su 3 prijave ( na području Mostara 2 i na području Čitluka 1).

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su dva prekršaja i to na području Mostara.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 5 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 2, na području Stoca 1, na području Konjica 1 i na području Čapljine 1 u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-      27.04.2016.godine oko 09,45 sati u PU Mostar obratila se A.M. , radnica Crvenog križa u Ul.M.Tita i prijavila krađu novčanika. Izlaskom na lice mjesta pripadnici policije su utvrdili da je lice romske nacionalnosti ušlo u prostorije Crvenog križa i iz tašne ukrao novčanik u kojem se nalazio novac i lični dokumenti.

-      27.04.2016.godine oko 14,30 sati pripadnici PU Konjic su , zajedno sa pripadnicima jedinice za podršku MUP-a HNK , izvršili pretres tri kuće u mjestu Idbar vlasništvo E.S. i E.S. zbog osnova sumnje da se kod istih krije lice T.S. iz Sarajeva za kojim je raspisana potjernica MUP-a K Sarajevo. Izvršenim pretresom , lice nije pronađeno ali je tom prilikom u jednoj kući pronađeno 5 plastičnih posuda sa 28 izniklih stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Marihuanu kao i nešto municije. Nad licima je izvršena kriminalistička obrada.

-      27.04.2016.godine u 20,45 sati u PS Čitluk obratila se A.G.(1987) i prijavila da je od strane dva NN lica izvršeno razbojništvo u prodavnici „Namex“ u mjestu G.Blatnici u Čitluku. Tom prilikom je ukradena znatna količina novca a izvršioci su se udaljili u nepoznatom pravcu. O svemu je upoznat Odjel krim. policije koji preduzima sve potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji izvršioca ovog krivičnog djela.