Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata ( 02/03.06.2021.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovane su  4 prijave i to na području Mostara 3 i na području Konjica 1.

Iz oblasti javnog reda i mira nije registrovan niti jedan  slučaj.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovane su 3 saobraćajne nezgode i to na području Mostara 2 i na području Čitluka 1 u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede dok su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • U noći 02/03.06.2021.godine u 04,30 sati na lokalitetu Rondoa u Mostaru policijska patrola je pokušala da zaustavi vozilo „Alfa Romeo“ koje nije stalo na znak STOP a u kojem se nalazilo pet lica, te se ubrzano udaljava u pravcu sjevera. Za istim je nastala potjera policijske patrole sa zvučnom i svjetlosnom signalizacijom na šta se vozač također oglušio i nastavio kretati i u više navrata na magistralnom putu M-17 pokušao izgurati policijsku patrolu sa puta. Vozilo je uspješno zaustavljeno na lokalitetu M-17 u blizini „SELEX „ pumpe te je utvrđeno da je vozilom upravljao H.M.(1995) koji je prevozio četiri migranta koji nisu posjedovali nikakve dokumente. Lice je lišeno slobode i u toku je krim. obrada.
  • 02.06.2021.godine u 10,20 sati na raskrsnici ulica M. Tita i M-17 u mjestu Zalik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali E.S.(1995) sa vozilom „VW Golf II“ i M.P.(1993) sa vozilom „VW Golf IV“. Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobilo je maloljetno lice iz vozila „VW Golf IV“ E.P.(2014) dok su lakše tjelesne povrede zadobila oba vozača i saputnik iz vozila „VW Golf IV“ S.DŽ.. Na licu mjesta izvršen je uviđaj a o svemu je upoznat tužilac.