Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata (9/10.6.2021. godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 9 prijava; na području Mostara 7, na području Prozor-Rame 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su dva prekršaja; na području Stoca 1 i na području Mostara 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 12 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 7,  na području Stoca 2, na području Čitluka 2 i na području Konjica 1. Jedno je lice zadobilo lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 9.6.2021. godine, oko 20,15 sati, u PU Čapljina je prijavljeno da je izvršena razbojnička krađa u PROMEX-ovoj trgovini u mjestu Grabovine. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je utvrdila da je u trgovinu ušlo nn maskirano muško  lice koje je, uz prijetnju nožem radnici navedene trgovine, iz kase otuđio novac. Upoznati tužilac i krim. policija, izvršen uviđaj.
  • 10.6.2021. godine, u 05,05 sati, u PS Mostar Centar je prijavljeno da se na putu za naselje Brkanovo brdo nalazi veća grupa ljudi. Patrola policije je dolaskom na lice mjesta uočila vozilo marke Nissan i četiri lica kako trčeći bježe na više strana. Pripadnici patrole su uhvatili dva lica, a radi se o H.D. (1996) iz Sarajeva i A.V. (1998), također iz Sarajeva. Isti su patroli policije izjavili da su iz Sarajeva dovezli migrante koje su trebali predati osobi iz Mostara za određeni novčani iznos. H.D i A.V. su lišeni slobode, te slijedi rad po navedenom.
  • 9.6.2021. godine, u 23,30 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u ul. Kralja Tomislava u Mostaru u kojoj je I.V. (1986) vozilom marke Mercedes sletio s kolovoza na terasu ugostiteljskog objekta. Nije bilo povrijeđenih lica. Pričinjena je materijalna šteta na ugostiteljskom objektu. Izvršen očevid, preduzete potrebne mjere.