Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (20/21.7.2021.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovane su 2 prijave, obje na području Jablanice.       

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 3 prekršaja; na području Mostara 2 i na području Jablanice 1.               

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 8 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 5, na području Konjica 1, na području Čapljine 1 i na području Neuma 1. Jedno je lice zadobilo teške tjelesne povrede, jedno lice lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 20.7.2021. godine dogodila se saobraćajna nezgoda u mjestu Bišće polje, Mostar, u kojoj su učestvovali E.O. (1984) iz Mostara s vozilom marke Ford Fiesta i pješak A.Ć. (2004) iz Mostara koji je zadobio teške tjelesne povrede. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj.
  • 20.7.2021. godine, u 19,30 sati, u dežurnu služba PS Mostar Sjever prijavljeno je da je na jezeru iznad HE Mostar došlo do utapanja jednog lica. Patrola policije je na licu mjesta zatekla A.B. (1983) i A.D. (1988) koji su izjavili da su se nalazili na splavu, na jezeru zajedno s S.H. (1993) iz Mostara, a koji je u jednom trenutku skočio u jezero i više nije izronio. S navedenim upoznati tužilac, pripadnici Odjeljenja krim. policije PU Mostar, dispečer HE Mostar, te pripadnici ISS-a i GSS-a. Tokom večeri izvršena je djelomična pretraga lijeve i desne obale jezera ali bez uspjeha, a pripadnici ISS-a i GSS-a su tokom jutra nastavili potragu za nestalim.