Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata ( 29/30.12.2021.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovane su 4 prijave i to na području  Mostara 1, na području Čitluka 1, na području Prozora 1 i na području Konjica 1.

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovana su tri slučaja i to na području Mostara 3.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 5 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 1, na području Konjica 1, na području Jablanice 1 i na području Čapljine 2 u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 29.12.2021.godine u 06,00 sati PU Konjic je obaviještena da se u Ul. Sarajevska u Konjicu , pored magistralnog puta M-17 , u vozilu marke „Ford Focus“ nalazi beživotno tijelo NN muškarca. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije i potvrdili tačnost prijave. Tom prilikom , na tijelu NN lica uočene su povrede u predjelu vrata a od strane dežurnog doktora konstatovana je smrt. Izvršenim uviđajem utvrđeno je da se radi o licu T.C.(1969) iz Sarajeva te da je vozilo njegovo vlasništvo. Nakon urađenog uviđaja , krim. operativnih radnji te obdukcijom utvrđeno je da je isti izvršio samoubistvo hladnim oružjem-skalper.