Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (20/21.6.2022. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 8 prijava; na području Konjica 4, na području Mostara 2, na području Čapljine 1 i na području Prozor-Rame 1.             

Iz oblasti javnog reda i mira registrovan je 1 prekršaj i to na području Mostara.          

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 4 saobraćajne nezgode, sve na području Mostara. Jedno je lice zadobilo lake tjelesne povrede.    

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 20.6.2022. godine, u 12,25 sati, u PS Neum je prijavljeno da se u moru, ispred hotela Zenit u Neumu, utapa ženska osoba. Upoznati radnici Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Neum, a na lice mjesta upućena patrola policije. Unesrećenoj je na plaži pružena prva pomoć i pokušaj reanimacije, nakon čega je doktorica konstatovala da je smrt nastupila najvjerojatnije utapanjem. Utvrđeno je da se radi o M.Č. (1954) nastanjenoj u Hadžićima, Sarajevo. Tijelo unesrećene prevezeno je u Dom zdravlja Neum, a s navedenim upoznat dežurni tužilac.
  • 21.6.2022. godine, u 00,05 sati, patrola policije PS/BS Konjic je u mjestu Drecelj kontrolisala vozilo marke Škoda Octavia kojim je upravljao E.F. (1982) iz Sarajeva, a koji je u navedenom vozilu prevozio lice koje kod sebe nije posjedovalo nikakve identifikacijske dokumente. Kontaktiran je inspektor Službe za poslove sa strancima, terenski centar Mostar, a navedeno lice će se nakon stjecanja uslova uputiti u Imigracioni centar Ušivak. Zbog postojanja osnova sumnje da se radi o KD „Nedozvoljena trgovina ljudima“ vozač E.F. je lišen slobode i priveden u prostorije PU Konjic gdje će biti predmetom daljeg istražnog postupka. Upoznat nadležni tužilac.