Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (21/22.9.2022.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 6 prijava; na području Mostara 4, na području Neuma 1 i na području Konjica 1.              

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 3 prekršaja; na području Mostara 2 i na području Konjica 1.         

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 9 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 4, na području Čapljine 3, na području Konjica 1 i na području Neuma 1.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 21.9.2022. godine, u 23,25 sati, patrola policije PS Konjic je u mjestu Orahovica, u neposrednoj blizini benzinske pumpe, na potpornom zidu pronašla četiri pvc smotuljka u kojima se nalazila praškasta materija bijele boje koja asocira na opojnu drogu speed, te jednu prozirnu kesicu u kojoj se također nalazila bijela praškasta materija koja asocira na opojnu drogu speed. Na licu mjesta izvršen je uviđaj.
  • 21.9.2022. godine, oko 01,20 sati, patrola policije PS Mostar Centar je na križanju ul. BNR i Franjevačke ulice u Mostaru zamjetila vozilo marke Renault Clio bijele boje, koje se nije zaustavilo na znak crvenog svjetla. Patrola je krenula za navedenim vozilom, ali ni na svjetlosnu ni na zvučnu signalizaciju vozač istog se nije zaustavio. Sustignut je u ul A.I. Zovke gdje je izazvao saobraćajnu nezgodu. U vožnji je kroz prozor izbacio dvije pvc kesice za čiji sadržaj postoji sumnja da se radi o opojnoj drogi speed i marihuani. Patrola policije je utvrdila da je vozilom upravljao V.H. (1970). Upoznati krim. policija i nadležni tužilac, a V.H. je lišen slobode.
  • 21.9.2022. godine u PS Mostar Centar je prijavljeno da je na igralištu Luka u naselju Ilići, koje s renovira, parkirano vozilo. Patrola policije je pored igrališta zatekla vozilo marke Nissan, a vozač istog M.B. (1981) patroli policije je dobrovoljno predao žutu plastičnu kutiju u kojoj su se nalazili jedna pvc ksica sa sadržajem suhe zeljaste materije i jedna pvc kesica sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu speed. M.B. je potom je iz ruksaka izvadio i predao jedan plinski pištolj marke Ekoltuna s pripadajućim okvirom i jedan pištolj nepoznate marke i funkcije s pripadajućim okvirom. Preduzete sve potrebne mjere, a navedeni predmeti su uz potvrdu izuzeti.