Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata ( 24/25.08.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 10  prijava ( na području Mostara 6 i na području Konjica 4).

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su dva  prekršaja i to na području Mostara.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 10  saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 1, na području Konjica 4, na području Stoca 1, na području Neuma 1 i na području Čapljine 3 u kojima je jedno lice smrtno stradalo dok su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-      24.08.2016.godine u PU Konjic , tačnije u PI Buturović polje  obratio se A.T. i prijavio da je , dok se nalazio ispred Policijske ispostave , naišao M.Š.(1982) sa vozilom „VW Passat“ koji je kroz otvoreni prozor  pokazao mu metalnu šipku i prijetio mu sa njom. Odmah nakon toga , pripadnici policije su pronašli i lišili slobode navedeno lice nad kojim je izvršena kriminalistička obrada.

-      24.08.2016.godine PU Mostar je obaviještena da je ispred TC „Bingo“ u Ul.A.Starčevića  od strane NN muškog lica nožem uboden Š.Ž.(1966). Dežurni doktor se izjasnio da se radi o lakšim tjelesnim povredama. Na licu mjesta izvršen je uviđaj a o svemu je upoznat Odjel krim. policije.