Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (4/5.7.2024. godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 7 prijava; na području Mostara 4, na području Čapljine 1, na području Jablanice 1 i na području Čitluka 1.                                            

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 3 prekršaja; na području Konjica 1, na području Mostara 1 i na području Jablanice 1.                                           

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 6 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 4, na području Neuma 1 i na području Čitluka 1. Jedno je lice zadobilo lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 4.7.2024. godine, oko 23,45 sati, policijski službenici Sektora krim. policije, Odjeljenja za posebne namjene, su na gradskom području Mostar jugozapad lišili slobode jedno lice, od kojega su privremeno oduzete dvije NN tablete roze boje i mobitel. Isti je zadržan u prostorijama za zadržavanje PU Mostar. Upoznat tužilac.
  • 4.7.2024. godine policijski službenici PU Mostar su, radeći po planu pojačane kontrole saobraćaja, s akcentom na motocikle, izdali 19 prekršajnih naloga, kontrolisali 12 motocikla, kontrolisali 68 motornih vozila, iz saobraćaja isključili 2 vozila i 3 vozača, te izdali 19 upozorenja.