Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata (29/30.10.2015.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 11 prijava ( na području Mostara 6,na području Čitluka 1, na području Stoca 1, na području Prozora 1  i  na području Konjica 2).

Iz oblasti javnog reda i mira registrovan je 1 prekršaj i to na području Mostara.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 3 saobraćajne nezgode ( Na području PU Mostar 2 i na području Čapljine 1)  u kojima su dva lica zadobila povrede neutvrđenog stepena.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-          29.10.2015.godine u 08,00 sati PS Čitluk je obavještena da je tokom noći izvršena provala u trgovinu „Prusina“ u Međugorju.Na lice mjesta izašli su pripadnici policije , izvršen je uviđaj te je utvrđeno da je tom prilikom ukradena veća količina cigareta i sitnog novca. O svemu je upoznat tužilac.

-          U noći 29/30.10.2015.godine , oko 03,45 sati , PU Mostar je obavještena  da se na odjel CUM-a u Mostaru , javilo lice sa dobivenim povredama u tuči.Pripadnici policije su izašli na lice mjesta te utvrdili da se radi o licu Žarko K. iz Mostara.Isti je izjavio da je fizički napadnut od njemu nepoznatih lica dok je izlazio iz noćnog kluba „Pink Panter“ u Ul.Vukovarska.Dežurni doktor se izjasnio da se radi o teškim tjelesnim povredama te je o svemu upoznat tužilac.Pripadnici policije preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na otkrivanju izvršilaca.