Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata ( 17/18.04.2017.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 8 prijava ( na području Mostara 5, na području Konjica 1, na području Čapljine 1 i na području Stoca 1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovana su dva prekršaja i to na području Mostara 2.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 2   saobraćajne nezgode i to na području Mostara 2 u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-      17.04.2017.godine oko 16,15 sati patrola policije  PU Konjic je kontrolisala vozilo „Toyota“ u mjestu Borci , kojim je upravljao A.Š.(1980) iz Sarajeva. Isti je tom prilikom dobrovoljno predao kutiju cigareta  u kojoj se nalazilo manje pakovanje zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Isti je lišen slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada a o svemu je upoznat tužilac.

-      U noći 17/18.04.2017.godine  oko 2,30 sati u PU Mostar obratio se A.S.(1986), radnik sportske kladionice „Milenium“ te prijavio da je dok se kretao sa vozilom marke „Ranault“ na lokalnom putu M-17 , krivina u Potocima , ispred njega put popriječilo vozilo „VW Polo“ iz kojeg su izašla tri NN maskirana lica i uz prijetnju vatrenim oružjem uzeli mu kovertu s novcem  i lična dokumenta. O svemu je upoznat Odjel krim. policije.