Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata ( 29/30.12.2015.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 13 prijava ( na području Mostara 9, na području Konjica 2 i na području Stoca 2).

Iz oblasti javnog reda i mira registrovan je jedan prekršaj i to na području Konjica.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 6  saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 5 i na području Čapljine 1 u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-      29.12.2015.godine u PU Mostar obratio se S.Z. iz Mostara , radnik HT Eronet i prijavio da je u posljednja dva dana iz garaže HT-a koja se nalazi  uz put za Aluminjski , od strane NN lica ukradeno 394 metra telefonskog podzemnog kabla.

-      29.12.2015.godine u PU Mostar obratila se L.P. i prijavila da je u apoteci u Ul.B.Buconjića izvršeno razbojništvo od strane NN lica uz prijetnju vatrenim oružjem. Tom prilikom ukradena je znatna količina novca. O svemu su odmah upoznate policijske patrole na terenu te su preduzete potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji izvršioca.