Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata ( 27/28.01.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 9 prijava ( na području Mostara 3, na području Stoca 1, na području Čapljine 1, na području Jablanice 2 i na području Konjica 2).

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su dva prekršaja i to na području Mostara.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovana je jedna saobraćajna nezgoda i to na području Konjica u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-      27.01.2016.godine u PU Konjic obratio se G.I. zaštitar zaštitarske agencije „Flex“ i prijavio krađu električne mašine za šišanje od strane dva lica u TC „Bingo“. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije te je pregledom video nadzora i daljnjim mjerama i radnjama utvrđeno da se radi o licima M.Č. i A.K.. Lica su pronađena i lišena slobode i nad njima je izvršena kriminalistička obrada.

-      27.01.2016.godine  PS Jablanica  je obaviještena da je u proteklom vremenskom periodu sa repetitora na lokalitetu Borovik  u mjestu Sovići-Jablanica  ukraden klima uređaj vlasništvo HT Eronet. Upoznat Odjel krim.policije.

-      27.01.2016.godine PU Mostar  je obaviještena da je izvršena provala u benzinsku pumpu na Žovnici. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije te je utvrđeno da su od strane NN lica oštećena zadnja ulazna vrata pumpe ali u istu nisu ulazili.