Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata ( 28/29.01.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 7 prijava ( na području Mostara 5, na području Čapljine 1 i na području Neuma 1).

Iz oblasti javnog reda i mira nije registrovan niti jedan prekršaj.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su četiri saobraćajne nezgode i to na području Mostara 3 i na području Čitluka 1 u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-      28.01.2016.godine  u PU Mostar obratio se D.M. i prijavio da mu je tokom noći od strane NN lica ukradeno vozilo marke „VW Golf III“ dok se nalazilo parkirano u Ul.Zagrebačka. Upoznat Odjel krim.policije.

-      28.01.2016.godine pripadnici Sektora krim.policije MUP-a HNK su izvršili pretresanje kuće na adresi Cim-Kovačevac , Mostar , koju koristi lice B.Č.(1979) iz Mostara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Prilikom pretresanja kuće  pronađena su dva pištolja kao i mobilni telefon koji je korišten prilikom ugovaranja kupoporodaje opojne droge „Speed“. Izvršena je kriminalistička obrada a o svemu je upoznat tužilac.

-      28.01.2016.godine u 10,30 sati na dijelu lokalne ceste  Rodoč-Bačevići  u mjestu Bačevići dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali Nevena G. sa vozilom „VW Golf“ i Sanja T. sa vozilom „Mercedes“. Tom prilikom lakše tjelesne povrede dobila su oba vozača kao i suvozač Radmila G.