Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata ( 05/06.06.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 5 prijava ( na području Mostara 3, na području Konjica 1 i na području Prozora  1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovana su 4 prekršaja i to na području Mostara 2, na području Konjica 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 6 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 2 , na području Čapljine 1, na području Čitluka 1, na području Jablanice 1 i na području Konjica 1 u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

  • 05.06.2019.godine  oko 08,30 sati u Ul.M.Tita ,  gdje se u toku noći desila eksplozija na parkiranim vozilima , na lice mjesta je došla novinarka lista Dnevni avaz koja je fotografisala zatečeno stanje. Tom prilikom vlasnik od jednog od oštećenih vozila joj je istrgnuo mobitel iz ruke i zahtijevao da izbriše slike te da to ne smije nigdje objaviti. Policijska patrola je tom licu izdala prekršajni nalog.