Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (12/13.02.2020.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 8 prijava; na području Mostara 7 i na području Konjica 1.   

Iz oblasti javnog reda i mira registrovan je 1 prekršaj i to na području Mostara.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 2 saobraćajne nezgode, obje na području Mostara.  Dvije su osobe zadobile lake tjelesne ozlijede.   

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 12.02.2020. godine, oko 20,30 sati, u PS Mostar Centar je prijavljeno da se na dijelu puta BNR, do mosta prema naselju Tekija, nalazi nn lice s vidnim povredama iz kojih krvari. Patrola policije je na licu mjesta zatekla ekipu Hitne medicinske pomoći koja je ukazivala pomoć nn licu, najvjerojatnije migrantu, koji je prevezen u bolnicu Južni logor. Dežurni ljekar je konstatovao da je navedeni zadobio više ubodnih rana nanijetih oštrim predmetom, te da se radi o teškim tjelesnim povredama. Isti je zadržan na daljnjem promatranju i liječenju. Operativnim radom patrola policije je došla do saznanja da se na jednoj adresi u ul. BNR nalaze osobe koje se mogu dovesti u vezu s nanošenjem povreda navedenom licu. U 23,20 sati pronađeni su državljani Maroka I.B. (2003) i J.B. (2003). Kod I.B. je pronađen nož, a kod J.B. smotuljak sa sadržajem zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Isti su dovedeni u službene prostorije zbog kriminalističke istrage, a navedeni predmeti su uz potvrdu izuzeti.
  • 12/13.02.2020. godine, oko 04,15 sati, u PS Centar je prijavljeno da je u toku provala u poslovnicu HT Pošte u ul. kralja Tomislava (na Aveniji). Dolaskom na lice mjesta patrola policije je primjetila jedno lice kako se udaljava prema ul. Hrvatske mladeži gdje su ga i sustigli, te lišili slobode, a radi se o H.M. (1972). Obilaskom objekta patrola je uočila tragove zapiranja na vratima, a koja su najvjerojatnije nastala upotrebom „pajsera“ od strane navedenog počinioca, kojeg je isti odbacio prilikom bjekstva s lica mjesta. Upoznata kriminalistička policija, preduzete potrebne mjere.