Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (24/25.03.2020.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovane su 2 prijave, obe na području Mostara.    

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 6 prekršaja; na području Mostara 4, na području Čitluka 1 i na području Čapljine 1.    

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 3 saobraćajne nezgode; na području Mostara 2 i na Jablanice 1.    

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 24.03.2020. godine, u 17,20 sati, patrola policije PS SP/BS Mostar je u Vrapčićima kontrolisala vozilo marke Škoda, zbog sumnje da je vozač navedenog vozila pokušao da zaobiđe policijsku kontrolu u mjestu Salakovac. Na licu mjesta utvrđeno je da je vozilom upravljao N.M. (1992) sa Ilidže, te da isti u vozilu ilegalno prevozi četiri migranta, državljana Iraka. Isti su sprovedeni u terenski ured SIPE u Mostaru, a vozač je zadržan u prostorijama MUP-a.
  • 24.03.2020. godine u PS Mostar Jug je prijavio R.M. da je tog jutra u kući na Buni pronašao mrtvu D.B. (1973). Na lice mjesta upućena je patrola policije, a radnici Hitne medicinske pomoći koji su izašli na lice mjesta konstovali su smrt navedene. Uviđaj je urađen od strane kantonalnog tužioca i pripadnika Odjela krim. policije.