Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (24/25.03.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 14 prijava; na području Mostara 8, na području Jablanice 2, na području Konjica 2, na području Neuma 1 i na području Stoca 1.

 

Iz oblasti javnog reda i mira nije bilo registrovanih prekršaja.

 

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 6 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 2, na području Neuma 2, na području Stoca 1 i na području Čitluka 1. Tri su lica zadobila povrede neutvrđenog stepena, jedno lice lakše tjelesne povrede.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

  • 24.03.2016. godine u PS Jablanica je prijavio ribočuvar UGSR Glavatica - Jablanica da je na Jablaničkom jezeru, u mjestu Ostrožac, u protivzakonitom ribolovu (mreže) zatekao H.T. (1968) iz Jablanice. Upoznata krim. policija, preduzete potrebne mjere.

  • 24.03.2016. godine u PS Mostar Centar je prijavio D.Š. krađu registarskih pločica s vozila Škoda koje je bilo parkirano u ul. B. Buconjića u Mostaru.

  • 24.03.2016. godine u PS Jablanica je prijavio A.B. da je tokom noći od strane nn počinioca izvršena provala u kontejner koji se nalazi u krugu preduzeća Labrador d.o.o., u mjestu Šljunkara, opština Jablanica. Uviđajem je utvrđeno da su ukradeni; aparat za varenje marke Končar, fleksarica marke Raider, alanser viljuškara i oko 20 m kabla. Upoznat nadležni tužilac, preduzete potrebne mjere.

  • 24.03.2016. godine, u 23,40 sati, građani naselja Tekija dojavili su u PS Mostar Centar kako dva nn lica pokušavaju provaliti u objekat Lutrije BiH. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispred objekta zatekla B.R. (1981) sa šarafcingerom u ruci. S njim je bilo još jedno muško lice koje je uspjelo pobjeći, a radi se o izvjesnom M.A.. Isti su načinili oštećenja na vratima Lutrije BiH, kao i na SK Formula, ali nisu uspjeli ući u unutrašnjost. B.R. je lišen slobode, te smješten u prostorije za zadržavanje PS Mostar Centar.

  • 24.03.2016. godine u PS Mostar Centar je prijavio D.Ć. da je u naselju Zalik pronašao kod nn lica biciklo koje mu je ukradeno prije mjesec dana, što je tada i prijavio. Patrola policije je utvrdila da se radi o E.M. (1954) koji je izjavio da je biciklo kupio od nn lica za 50 KM. Biciklo je uz potvrdu izuzeto, a zbog sumnje da je isto ukrao F.J. (1974) isti je pronađen i lišen slobode.