Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata (25/26.06.2020.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 5 prijava; na području Mostara 4 i na području Čapljine 1.    

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su dva prekršaja, oba na području Mostara.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 4 saobraćajne nezgode; na području Mostara 3 i na području Jablanice 1. Dva su lica zadobila lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 25.06.2020. godine, u 10,10 sati, dežurni tehničar Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Konjic obavijestio je Policijsku upravu Konjic kako su u navedenoj ustanovi zaprimili poziv kojim su obavješteni da je nn lice zadobilo povrede prilikom prevrtanja traktora u mjestu G. Višnjevice, Konjic. Patrola policije PS Konjic utvrdila je da je povrijeđeni F.H. (1954) istovarao drvene kolčeve s prikolice u dvorištu svoje kuće u mjestu G. Višnjevice. Tom prilikom došlo je do samopokretanja traktora kojega je povrijeđeni pokušao zaustaviti pri čemu je pao na tlo, a traktor je prešao preko njegovog grudnog koša. F.H. je zadobio povrede u vidu napuknuća rebara, te je zadržan na liječenju u Opštoj bolnici Konjic. Izvršen uviđaj, preduzete potrebne mjere.