Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

 

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 01.01-04.01.2016.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 30 prijava ( na području Mostara 17, na području Konjica 6, na području Čitluka 2, na području Jablanice 1, na području Prozora 1, na području Čapljine 1 i na području Stoca 2).

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 3 prekršaja i to na području Konjica 1 i na području Mostara 2.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 12 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 8, na području Jablanice 2, na području Čitluka 1 i na području Stoca 1 u kojima  su dva lica zadobila teške tjelesne povrede dok je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-      01.01.2016.godine u PU Mostar obratio se M.B. iz Stoca i prijavio da mu je od strane NN lica tokom noći ukradeno vozilo marke „Kia“ dok se nalazilo parkirano u Ul.A.Starčevića. Upoznat Odjel krim.policije kao i sve policijske patrole na terenu.

-      01.01.20216.godine u PS Čitluk obratio se B.V. iz Italije i prijavio da mu je tokom noći od strane NN lica ukradeno vozilo marke „BMW X1“ dok se nalazilo parkirano u Ul.S.Radića u Bijakovićima.Upoznat Odjel krim.policije.

-      01.01.2016.godine u 20,45 sati u mjestu Polje-Podveležje dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao maloljetnik B.A.(2001) koji je tom prilikom sletio sa puta. Isti je zadobio teške tjelesne povrede. Na licu mjesta izvršen je uviđaj a o svemu je upoznat tužilac.

-      02.01.2016.godine u PU Mostar obratio se I.DŽ. iz Čitluka i prijavio da mu je tokom noći od strane NN lica ukradeno vozilo marke „BMW X5“ dok se nalazilo parkirano ispred hotela „LUX“ u Međugorju. Upoznat Odjel krim.policije.

-      02.01.2016.godine PU Konjic je obaviještena da su vrata na prostorijama Crvenog krsta u Ul. Kolonija u Konjicu otvorena. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije te je utvrđeno da su provaljena ulazna vrata objekta i tom prilikom je ukradeno više vreća brašna i tel-fax. Upoznat Odjel krim.policije.

-      03.01.2016.godine u PU Mostar obratio se N.D. iz Mostara i prijavio da je tokom noći od strane NN lica izvršena provala u STR „Aldi“ u Potocima. Tom prilikom ukradena je znatna količina cigareta. Istragu vodi Odjel krim.policije.

-      03.01.2016.godine u PS Konjic obratio se S.D. iz Konjica i prijavio da mu je od strane NN lica tokom noći ukradeno vozilo marke „Mercedes“ dok se nalazilo parkirano u Ul.Željeznička u Konjicu. O svemu su odmah upoznate policijske patrole na terenu a istragu vodi Odjel krim.policije.

-      03.01.2016.godine u 09,05 sati na raskrsnici Puta za aluminijski kombinat i mosta Franje Blaževića dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali Vaso K. sa vozilom „VW Passat“ i Franjo M. sa vozilom „Citroen“. Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobila je putnica u vozilu „VW Passat“  Mara K. dok je lakše tjelesne povrede zadobila saputnica u istom vozilu Daliborka P. Na licu mjesta izvrešn je uviđaj a o svemu je upoznat tužilac.