Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 12.04-15.04.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 17 prijava ( na području Mostara 8, na području Čapljine 3, na području Konjica 5 i na području Čitluka 1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovano je 9  prekršaja i to na području Mostara 7, na području Konjica 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 10 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 5, na području Čapljine 2, na području Jablanice 2 i na području Prozora 1 u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 14.04.2019.godine oko 10,30 sati patrola policije je na magistralnom putu M-17 u mjestu Tasovčići , opština Čapljina ,  zaustavila i kontrolisala vozilo „Škoda“ kojim je upravljao H.L.(1981) iz Nevesinja. Tom prilikom u vozilu jer pronađeno preko 4000 kutija cigareta bez akciznih markica koje su preuzeli radnici Uprave za indirektno oporezivanje Mostar.
  • 14.04.2019.godine oko 06,30 sati PU Mostar je obaviještena da je u starom dijelu grada došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane veće skupine navijača „Ultras“ koji su tom prilikom pravili nered. Odmah su na lice mjesta upućene patrole policije koje su primjetile veću grupu NN lica kako se udaljavaju ulicom M.Bjelavca prema Ul.Fra A.Miletića. Patrola policije je u Ulici Onešćukova utvrdila da su ispred UO „Podrum“ i „Emen“ ispreturane stolice i prevrnute saksije sa cvijećem. Pripadnici policije su kod „Ultras puba“ izvršili legitimisanje više lica za koje postoji sumnja da su učestvovali u navedenom narušavanju javnog reda i mira te se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku svih lica učesnika ovog događaja.