Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

 

Proteklog vikenda (10/13.05.2019. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovane su 4 prijave; na području Mostara 3 i na području Čitluka 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 5 prekršaja; na području Mostara 2, na području Čapljine 1, na području Jablanice 1 i na području Čiltuka 1.  

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 11 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 9, na području Čitluka 1 i na području Čapljine 1. Jedno je lice zadobilo teške tjelesne povrede, četiri lica lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 11.05.2019. godine, oko 21,00 sati, patrola policije PS Mostar Centar je u ul. M. Budaka, kod bivšeg Žitoprometa, u vozilu marke Golf II zatekla I.F. (1997), L.S. (1994) i M.Č. (1995), svi iz Mostara, kako konzumiraju opojnu drogu. Na upit ovlaštenog službenog lica posjeduju li kod sebe neka nedozvoljena sredstva, M.Č. je iz jakne predao kutiju od cigareta u kojoj se vidjela manja količina suhe zeljaste materije koja asocira na marihuanu. Predmeti u vezi s krivičnim djelom su izuzeti, a s navedenim je upoznata krim. policija.
  • 11.05.2019. godine, oko 23,20 sati, u PS Čitluk je prijavljeno da je od strane tri maskirana lica, naoružana s dvije AP i pištoljem, izvršena pljačka u UO Etno selo u Međugorju. Isti su otuđili određenu količinu novca, nakon čega su pobjegli u nepoznatom pravcu. Upoznati krim. policija i nadležni tužilac, preduzete potrebne mjere.