Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od  05.07-08.07.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 13 prijava ( na području Mostara 7, na području Jablanice 2, na području Čapljine 1 i na području Konjica 2).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovano je osam prekršaja i to na području Mostara 5, na području Neuma 1, na području Prozora 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 23 saobraćajne nezgode i to na području Mostara 8 , na području Stoca 3, na području Neuma 1, na području Čapljine 5, na području Jablanice 2, na području Čitluka 1  i na području Konjica 3 u kojima je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, jedno lice teške tjelesne povrede dok je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede .

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

  • 05.07.2019.godine oko 16,00 sati u Ul. K.M.Viševića u Stocu dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja motocikla sa puta. Motociklom je upravljao državljanin Njemačke K.T.(1973) i isti je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Na licu mjesta izvršen je uviđaj.
  • 06.07.2019.godine u 16,00 sati PS Jablanica je obaviještena da NN muško lice puca iz pištolja na plaži „Peta“ u mjestu Donje Papratsko , opština Jablanica. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su zatekli lica H.E.(1990) i M.S.(2000) obadvoje iz Sarajeva. Kod lica M.S. je pronađen pištolj koji je izuzet a lice H.E. je lišeno slobode. O svemu je upoznat tužilac.
  • U noći 06/07.07.2019.godine oko 04,0 sati patrola policije je u Ul. Dubrovačka u Mostaru , tačnije na Veletržnici, primjetila dva lica u vozilu „Opel Zafira“. Prilikom legitimisanja istih a na upit ovlaštenih službenih lica da li kod sebe posjeduju nedozvoljena sredstva , isti su dobrovoljno predali veliku crnu torbu u kojoj se nalazilo preko 20 komada pvc vrećica sa sadržajem suhe zeljaste tvari , jedna providna pvc vrećica sa nn bijelim sadržajem te digitalna vaga. Svi predmeti su izuzeti a lica su lišena slobode i nad njima je izvršena kriminalistička obrada. O svemu je upoznat tužilac i Odjel krim. policije.