Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Proteklog vikenda (06-09.12.2019.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 13 prijava; na području Konjica 5, na području Čapljine 4, na području Mostara 3  i na području Jablanice 1.  

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 4 prekršaja; na području Mostara 3 i na području Prozor-Rame 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 19 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 7, na području Konjica 4, na području Čapljine 3, na području Čitluk 2, na području Jablanice 2 i na području Stoca 1. Tri su lica zadobila lake tjelesne povrede.     

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 07.12.2019. godine, u 22,30 sati, patrola policije PS Konjic je u ul. M.Tita u Konjicu izvršila kontrolu vozila Alfa Romeo, kojim je upravljala M.Ć. (1996) iz mjesta Idbar, opština Konjic. U vozilu se kao suvozač nalazio A.A. (1999) iz Konjica i u jednom trenutku pripadnici patrole su primjetili da je A.A. stavio u usta nepoznatu materiju i istu progutao. Navedeni je pozvan u PS Konjic gdje je u razgovoru priznao da je progutao opojnu drogu kada je vidio da mu prilazi policajac. Nakon toga je počeo osjećati mučninu, te je povratio tri pvc smotuljka u kojima se nalazila bijela praškasta materija za koju je A.A. rekao da je kokain. Droga je uz potvrdu izuzeta, a A.A. je lišen slobode.