Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 03.01-06.01.2020.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 14 prijava ( na području Mostara 10, na području Stoca 1, na području Konjica 1, na području Čapljine 1 i na području Prozora 1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovano je pet prekršaja i to na području Mostara 4 i na području Prozora 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 12 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 4, na području Jablanice 2, na području Čapljine 4 i na području Konjica 2 u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 05.01.20120.godine oko 18,00 sati u PU Mostar obratila se radnica sportske kladionice „Milenium“ u Ul.M.Tita i prijavila da je nad istom izvršeno razbojništvo. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije te je utvrđeno da je u kladionicu ušlo NN maskirano lice i uz prijetnju nožem od radnice ukrao novac. Upoznat Odjel krim. policije kao i sve policijske patrole na terenu.
  • 05.01.2020.godine oko 20,00 sati u PU Mostar obratio se A.R. iz Bihaća i prijavio da je tokom noći od strane NN lica ukradeno vozilom marke „Passat“ dok se nalazilo parkirano u Ul.M.Tita. Upoznat Odjel krim. policije.